Rioolstank

Lekkende riolering zorgt voor veel stnakoverlast

Gebroken of afgescheurde of lekkende riolering

De liggende riolering waarop alle andere afvoeren en leidingen op uit komen, loopt veelal in de kruipruimte en gaat door een gat in de fundering naar buiten en via de tuin naar de hoofdriolering van de gemeente. Niet elke riolering is perfect bevestigd. In vroeger jaren hing men rioleringen aan ijzeren beugels die roestgevoelig zijn. In combinatie met het gewicht van meerdere meters riolering brengt een dergelijke riolering wel eens af of gaat op aansluitingen lekken.

Fundering los

Afgescheurde riolering en leidingwerk ivm grondverzakking

Rioolstank vaak resultaat van jaren lekkages

Door vaak minimieme openingen of soms zelfs open rioleringen belanden riool afval water en fecaliën in de kruipruimte en zorgen voor een enorme stank.

Lekkage riool

Vuile kruipruimte zorgt voor stankoverlast

Bodemafsluiting bestrijdt stank

Een veel voorkomend euvel is het ontstaan van afval in uw kruipruimte bijvoorbeeld door rioollekkages, ongedierte, uitwerpselen van dieren etc. waardoor mogelijkerwijs uitwerpselen, spoelwater en chemicaliën in uw kruipruimte, kelder of muren terecht komt.

Vrij snel zult u een doordringende stank waarnemen, de eerste bode van reeds genaderd onheil. Snelle actie is vereist, want dit probleem zal NOOIT uit zichzelf weggaan.

De beste methodiek is het , het verhelpen van de oorzaak (bijvoorbeeld door het laten repareren of vervangen van de riolering). Door deze acties zal de stank in ieder geval niet meer toenemen. Door het aanbrengen van een laag schoon zand van circa 30 cm dekt u de gehele kruipruimte inclusief afval volledig af, waardoor u gevrijwaard blijft van stankoverlast.

Wel dient u vooraf de riolering te (laten) repareren om nieuwe vervuiling te voorkomen.

Leegzuigen kruipruimte door middel van vacuümtechniek


D.m.v. bodemafsluting met zand wordt de vochtige bodem afgedekt door een zware en dikke laag licht isolerend zand

Vochtwering en impregneren

Muren vochtwerend maken door impregeneren en lekke kelders weer dichten ? U kunt er alles op lezen op www.devochtbestrijder.nl.

Rioolproblemen ?

Heeft u rioolproblemen ? Kijk dan eens op www.riool-ontstoppen.nl en www.riool-reparatie.nl, voor meer informatie.

Last van stank uit de kruipruimte ? Dan kunnen wij u helpen !

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd, lid van organisaties als Uneto-VNI en hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op dit gebied.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.