Bodemafsluiting

D.m.v. bodemafsluting met zand wordt de vochtige bodem afgedekt door een zware en dikke laag licht isolerend zand

Wat is bodemafsluiting ?

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt, . Er kunnen verschillende soorten materiaal gebruikt worden om bodems af te sluiten, al naar gelang de gewenste effecten.

Op deze website wordt veel aandacht geschonken aan bodemafsluiting in kruipruimtes.

Veel kruipruimtes bevatten vocht en vuil en kunnen daardoor in de loop der tijden flink gaan stinken. Ook zijn plassen broedplaatsen voor insecten en ander ongedierte.

Door een nieuwe bodemafsluiting aan te brengen met bijvoorbeeld schoon zand wordt de oude, natte en vieze bodem compleet bedekt, wordt grondwater weggedrukt en stank en vochtoverlast bestreden.

Daarnaast werkt zand als een (licht) isolerende laag waardoor de kruipruimte warmer en droger wordt.

Lekkage riool

Vuile kruipruimte zorgt voor stankoverlast

Isolatie & bodemafsluiting aanbrengen

Een laag schelpen of zand wordt aangebracht met speciaal materieel en op maakt gemaakte apparaten. Door middel van luchtverplaatsing worden de schelpen en het zand met grote kracht in de verste hoeken van de (kruip)ruimte geblazen. Het op een juiste manier blazen en zorgen voor een gelijke laag vereist vakwerk. De medewerkers zijn opgeleid en getraind in het op een vakkundige manier aanbrengen van bodemafsluiting.

Schelpen blazen

Het mechanisch blazen of spuiten van schelpen

Alleen zand helpt tegen stank

Vocht en stank zijn veel voorkomende problemen in huizen, met name in kruipruimtes en kelders. Diverse oorzaken zijn er zoals een te hoge grondwaterstand, binnendringend regenwater, onvoldoende ventilatie en lekkages. Vocht veroorzaakt stank en een broedplaats voor ongedierte. Wij zijn specialist in het oplossen van vochtproblemen en stankproblemen in de kruipruimtes.

Vervuilde kruipruimte door rioolproblemen

Vervuilde kruipruimte door rioolproblemen

Door het wegnemen van de oorzaak zoals het opzuigen van de vervuiling en door het zogenaamde zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen wordt een nieuwe bodemafsluiting c.q. kruipruimte isolatie aangebracht. Door middel van deze procedure kunnen wij snel uw klachten wegnemen. Voor alle duidelijkheid: de enige methode om stank te bestrijden is het afdekken met een laag zand. Andere isolatiemiddelen helpen niet tegen stank.

Nieuwe frisse laag zand als bodemafsluiting en stankafsluiting

Nieuwe frisse laag zand als bodemafsluiting en stankafsluiting

Bodemafsluiting in combinatie met schelpisolatie

Een goede aanpak is een combinatie van een laag zand (als bodemafsluiting) en een laag schelpen (als isolatie). Hierdoor wordt zowel stank en vocht verdreven als een isolerende laag aangebracht van natuurprodukten waardoor uw kruipruimte weer schoon, warm en droog zal zijn. Lees hier verder over combinatiemethodes van bodemafsluiting, kruipruimte isolatie en vloerisolatie.

Vocht in de kruipruimte

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen.

Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd, lid van organisaties als Uneto-VNI en hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op dit gebied.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Bron: Trosradar.nl Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 panelleden van Vereniging Eigen Huis

Bron: Trosradar.nl

Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel.

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden. Als toonaangevende website werd www.debodemafsluiter.nl (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank. Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in Nederland heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24000 leden van het Tros Radar Testpanel gaf liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden. Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Tros Radar Uitzending Kruipruimte Isolatie