Schelp isolatie in kruipruimtes

Droge en warme kruipruimte door schelpisolatie

Droge en warme kruipruimte door schelpisolatie

Aanbrengen in de kruipruimte

Droge stoffen wagen

Schelpen of zand worden onder luchtdruk geblazen c.q. gespoten

Schelpen worden aangebracht in de kruipruimte met behulp van zogenaamde vacupress of luchtverplaatsingtechniek. Vakmensen zullen met speciaal materiaal en materieel een evenwichtige laag schelpen over de gehele oppervlakte van de kruipruimte aanbrengen, zodat de optimale werking gewaarborgd is. Tot in de verste hoeken en op de lastigste plaatsen zullen de schelpen in een laag van circa 30 tot 35 cm dik geblazen worden, wat een optimaal isolerend effect zal hebben. De werking zal binnen enkele dagen duidelijk worden: vochtigheid in zowel de kruipruimte als in het bovengelegen huis zullen sterk verminderen, bepaalde muffe lucht zal verdwijnen. Isolatie schelpen is een uitstekende vloerisiolatie of kruipruimte isolatie. Om te weten wat de kosten zijn kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvraag via deze website doen.

Spuitwagen

Professionele machines blazen zand, schelpen en isolatiechips in kruipruimtes

Schelp isolatie : een natuurprodukt

Schelpen verwarmen

Bij het isoleren kan moeder natuur een rol spelen. Schelpen zijn een natuurprodukt. Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas ondervindt het natuurlijk evenwicht daarin geen schade in de winning daarvan. Schelpen hebben een isolerende werking als gevolg waarvan optrekkend vocht tot het verleden behoort. Door de schelp isolatie zal er verder geen verdamping meer ontstaan, zal de luchtvochtigheid in uw kruipruimte een stuk lager worden en het klimaat in uw woning verbeteren. Schelpen hebben deze isolerende werking omdat zij bestaan uit kalk, dat een hoge ph-waarde heeft en er voor zorgt dat huisstofmijt, schimmels en muffe lucht aanzienlijk zullen verminderen. Het resultaat van het aanbrengen van schelpen is meer comfort, een beter binnenklimaat, minder huisstofmijt en vocht, allemaal ook zeer belangrijk voor de meer gevoelige mensen, het verschil voor de carapatiënt, mensen met bronchitis en reuma zal met de isolerende werking van de schelpen merkbaar zijn.

Ook na vele jaren behouden schelpen hun werking

Ook na vele jaren behouden schelpen hun werking

  • Goede, bewezen isolerende werking
  • Natuurlijk produkt, geen kunststoffen etc.
  • Drijft niet, de laag blijft behouden
  • Goedkoop in aanschaf
  • Onkwetsbaar, werking blijft behouden
  • Laat geen vochtige lucht door
  • Licht in gewicht.

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Bron: Trosradar.nl Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 panelleden van Vereniging Eigen Huis

Bron: Trosradar.nl

Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel.

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden. Als toonaangevende website werd www.debodemafsluiter.nl (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank. Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in Nederland heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24.000 panelleden van de Vereniging Eigen Huis gaf maar liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden. Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Tros Radar Uitzending Kruipruimte Isolatie

Informatie over de werking van schelpisolatie

Isolatiewaarde

Schelpen

Om een isolatiewaarde van 3.0 te krijgen (de norm is 2.5) zal een droge schelpenlaag van ongeveer 30-35 centimeter nodig zijn.

Schelpen spuiten

Het aanbrengen van schelpen of het blazen van schelpen wordt ook wel eens het spuiten van schepen in de volksmond genoemd. Er wordt hiermee niets anders bedoeld dan de hierboven reeds omschreven techniek van het verplaatsen en aanbrengen van schelpen door middel van machinaal opgewekte luchtkracht. Niet alleen zijn de speciale machines van belang, maar ook de kennis van het op de juiste manier aanbrengen van de kruipruimte isolatie of de bodemafsluiting zijn essentieel voor een goede werking.

Indien er foutief schelpen aangebracht worden, zal de werking teniet worden gedaan. Ook indien er bijvoorbeeld sprake is van meerdere compartimenten in de kruipruimte waarvan er bijvoorbeeld een niet wordt geïsoleerd heeft dit effect. Waterdamp (vochtdeeltjes in de lucht) zal door de afscheidingsmuur migreren en neerslaan c.q. condenseren op de niet-geïsoleerde plek waar de vocht- en koudeproblemen zich sterker zullen gaan manifesteren.

Aanbengen siergrind op worteldoek

Aanbengen schelpen t.b.v. bestrijding ratten en muizen (lopen niet graag over schelpen ivm scherpe delen)

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !

Isolatie schelp

Niet elke schelp is hetzelfde en derhalve heeft niet elke schelp hetzelfde effect. Laat de specialisten van Debodemafsluiter.nl het gratis en vrijblijvend voor u uitzoeken en aanbieden. Vraag vrijblijvend informatie op en/of een internet offerte die u tot absoluut niets verplicht. (s.v.p. klikken op onderstaande banner).

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd, lid van organisaties als Uneto-VNI en hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op dit gebied.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.