Zand pompen

Landelijke dekking

De nr 1 in Nederland

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Zand pompen, blazen of spuiten

Het is niet altijd mogelijk om op de gewenste locatie zand te laten storten vanuit een vrachtwagen. In besloten ruimtes of moeilijk bereikbare locatie is dan het pompen van zand een goede oplossing.

Het pompen van zand wordt ook wel aangeduid met de termen zand spuiten of zand blazen. Het zand of een andere droge stof wordt over een bepaalde afstand middels het medium lucht of water getransporteerd. Aangezien zand een zwaar produkt is (1 liter zand weegt circa 1,5kg) is er veel kracht en energie voor nodig om dat te bewerkstelligen.

Nederland bezit veel expertise op het gebied van zandverplaatsing in de off-shore industrie. Zo waren Nederlandse bedrijven nauw betrokken bij het opspuiten van de kunstmatige eilanden in het Midden-Oosten.

Zand spuiten d.m.v. luchtdruk

Zand spuiten d.m.v. luchtdruk

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Blaaswagens of vacupress wagens

Op het land worden deze werkzaamheden veelal uitgevoerd door vacupresswagens ook wel blaas- of spuitwagens genoemd.

Deze speciale vrachtwagens bezitten een enorm sterke luchtverplaatsingsunit in combinatie met circa 20m3 aan laadruimte.

Hierdoor kan over een afstand van maximaal 100 meter zand, schelpen, kalkkorrels of bijvoorbeeld grind worden geblazen maar ook worden weggezogen.

Het pompen van zand in kruipruimtes, tanks of voor het ophogen van tuinen is daardoor eenvoudiger geworden. Het verpompen van zand heeft nog een groot voordeel: het zand wordt via grote blaasslangen gespoten die door mensen gehanteerd kunnen worden. Het is daardoor bijvoorbeeld mogelijk om het zand direct in de gewenste laagdikte op exact de gewenste oppervlakte aan te brengen. Ten opzichte van het systeem waarbij zand los in een berg wordt gestort waarna deze met kruiwagens of graafmachines nog aangebracht moet worden is dat een duidelijke winst zowel qua tijd als qua kosten.

 

Vacupress vrachtwagen blaast en zuigt droge stoffen over grote afstanden

Vacupress vrachtwagen blaast en zuigt droge stoffen over grote afstanden

Door de toepassing van speciale blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het zware product zand door middel van een zeer krachtige luchtstroom via rubberen slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden.

Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand.

Het zand kan niet alleen in kruipruimtes en kelders geblazen worden, maar ook in of op moeilijk bereikbare plaatsen die voor standaard vrachtwagens en kranen niet bereikbaar zijn.

Leg uw probleem voor en vraag een kostenloze offerte aan, zodat u snel weet of zandblazen een oplossing voor u is.

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Zelf doen?

Het aanbrengen van zand kan door diverse methodes uitgevoerd worden, zoals het storten van zand met behulp van een kruiwagen, graafmachine of handmatig.

Echter deze methodes zijn in moeilijk bereikbare plaatsen als kruipruimtes en kelders niet eenvoudig. Voor een noodzakelijke laagdikte van zo’n 30 cm is voor een kruipruimte van bijvoorbeeld 9 x 6 meter in totaal circa 16,2 m3 nodig. (weegt circa 24,3 ton). Met een emmer van 10 liter (15 kg), dient u dus zo’n 1620 keer uw emmer naar binnen te dragen en om te keren. Er is een efficiënte oplossing voor dit probleem: het zogenaamd blazen of spuiten van zand.

Meer informatie (klik hieronder)

HOE WERKT ZANDBLAZEN

HOE WERKT ZANDBLAZEN

Het verplaatsen van zand door middel van lucht of water wordt zandblazen of zandspuiten genoemd …

Lees verder
TERRAS OPHOGEN OF OPSPUITEN

TERRAS OPHOGEN OF OPSPUITEN

In de meeste gebieden in Nederland zakt de grond per jaar enkele milimeters tot enkele centimeters. Zo ook uw terras…

Lees verder
ZAND ISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

ZAND ISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van …

Lees verder
KRUIPRUIMTE OPHOGEN / OPSPUITEN

KRUIPRUIMTE OPHOGEN / OPSPUITEN

Grond rondom woningen verzakt in de regel. Een gemiddelde woning is gefundeerd waardoor deze niet zakt…

Lees verder
WERKING ZAND ISOLATIE EN BODEMAFSLUITING

WERKING ZAND ISOLATIE EN BODEMAFSLUITING

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van zand…

Lees verder

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.